Welcome Guest! To enable all features please Login. New Registrations are disabled.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline Bojan Šimunić  
#1 Posted : Sunday, January 20, 2019 3:41:29 AM(UTC)
vrtlar

Rank: New member

Groups: Član Fotosofije
Joined: 1/20/2019(UTC)
Posts: 1

Poštovani, novi sam član ovdje. Želio bih se ozbiljnije baviti fotografijom pa me zanima što od opreme kupiti. Namjeravm snimati objekte, ljude, makro i mikro prizore, prirodu, životinje,možda pokoji koncert. Proučavao sam opremu i modele aparata i svidio mi se NIKON D7200, te objektiv TAMRON 18-400mm. Da li je to moj dobar izbor ili mi se preporuča, za mene nešto bolje? Naime ja sam u turističkim škljocalicama dostigao maksimum što me više ne zadovoljava pa bi prešao na poluprofesionalnu ili početničku profesionalnu fotografiju. Molim fotografe dami pomognu. Živim na relaciji Zagreb -Zaprešić pa me zanima gdje se dade što kupiti na tom području. Unaprijed hvala. Confused

Edited by user Sunday, January 20, 2019 3:42:06 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Wanna join the discussion?! Login to your Fotosofia Forum forum account. New Registrations are disabled.

Offline Igor Brautović  
#2 Posted : Monday, January 21, 2019 10:56:41 PM(UTC)
Igor Brautovic

Rank: Advanced Member

Groups: Član Fotosofije, Fotosof, MobNajFoto
Joined: 6/5/2008(UTC)
Posts: 179

Thanks: 7 times
Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
Poštovani Bojane, dobro došao na Fotosofiju. Budući da je tvoj interas bavljenja fotografijom dosta širok, svakako bi trebao kvalitetnu opremu. Vidim da preferiraš DSLR fotoaparate. Ukoliko se odlučiš za npr Nikon, kasnije ćeš kupovati objektive koji odgovaraju tom sustavu, znači prvenstveno Nikkor objektive, kao i objektive drugih proizvođača koji odgovaraju Nikonovom navoju.
Pri tome imaj u vidu da je raspon zuma objektiva suprotno proporcionalan njegovoj kvaliteti. Da to nije tako snimalo bi se samo s jednim objektivom koji bi sve pokrio, kao u ovom slučaju koji navodiš, 18-400mm. Međutim, postoji puno objektiva unutar tog područja koji su znatno kvalitetniji, npr. zum objektivi 24-70mm, 70-200mm i drugi. Isto pravilo vrijedi i za druge proizvođače (Canon, Sony, Pentax...) koji imaju objektive sličnih raspona. Najkvalitetniji objektivi su oni koji imaju fiksnu žarišnu duljinu, tkzv. prime-ovi (35mm, 50mm, 85mm, 105mm, itd.).
U Zagrebu svakako možeš kupiti sve što te zanima od fotoopreme, samo je pitanje po kojim cijenama. Možeš razmisliti i o polovnoj robi na oglasnicima poput Njuškala ili eBay-a, a nerijetko i na našim fotostranicama poput Fotosofia.info imaš rubrike gdje možeš prodati ili kupiti fotoopremu.
Razlika između amaterskog i profesionalnog bavljenja fotografijom je u tome što profesionalni fotografi od toga žive, dok amateri slikaju zbog osobnog zadovoljstva, ali to ih ne mora spriječiti da tu i tamo nešto i zarade.
Želim ti puno sreće, zadovoljstva i uspjeha u budućem bavljenju fotografijom.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Fotosofia theme
Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2021, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.054 seconds.