YetAnotherForum
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In

Tag as favorite
mobnajFOTO
[F] Filip Šepetanc Offline
#1 Posted : 9. ožujak 2010 22:51:04
Rank: Advanced Member

Groups: Član Fotosofije, Fotosof, MobNajFoto
Pohvale vodstvu stranice na novoj aplikaciji , smiđa mi se....
Ni forum nije loš , osim što su boje recimo neugodne ali recimo da nečemo o ukusima.
Imam pitanje za to mobnajFoto
Npr ja sam nasimio mobitelom fotku , i ona je sad 5 megapixela , da li mogu ja nju smanjih u photohopu da nedajem punu rezoluciju na web i da se brže uploada.
Iako i to teoretski spada pod postprodukciju mislim da bi to smjelo bit dozvoljeno.
[M] Nikica Jeftic Offline
#2 Posted : 10. ožujak 2010 6:55:32

Groups: Član Fotosofije, Forum moderator, MobNajFoto, Moderator, TaggingAdmin
Naravno da je dozvoljeno filipe jer da to i ne ucinis nas program bi to ucinio automatski. Uz to "smanjivanje" fotki definitivno ne spada u post-produkciju... Cool
[F] Filip Šepetanc Offline
#3 Posted : 10. ožujak 2010 14:53:23

Groups: Član Fotosofije, Fotosof, MobNajFoto
Nije mi previše jasno , meni piše da imam mobnajFOTOfotodana ali nedobivaju se nikakvi bodovi na rang liste niti postoje ikakva arahiva ni nis , malo su te mobanjfotodana malo bezveze, za 2 mjeseca ce mobanjfotodana ili fototjedna otici u zaborav do te mjere da ni ja sam necu sječati da sam tamo stavio tu fotku.
Bio bi zgodno da se npr za mobanjFotodana dabivaju po 2 boda a za fototjedna mobnajFoto po 5 bodova za ranglistu korisnika ....
I da one ostaju tajno na sajtu u galerijima korisnika pod "Najbolje monbranjfoto" npr....
Dok da se fotke kaj nisu postale ništa ni fotodana ni fototjedna i ne skakupe 10 bodova tokom mjeseca jednostavno brisu....
#4 Posted : 10. ožujak 2010 18:13:26

To je interesantan prijedlog filipe i svakako cemo ga razmotriti. Inace mobnajFOTO fotke dana i tjedna ce ostati u arhivi mobnajFOTO-a. U svakom slucaju hvala na prijedlogu... Cool
Igor Raguž Offline
#5 Posted : 13. ožujak 2010 17:47:28
Rank: New member

Groups: Član Fotosofije, MobNajFoto
dobio sam mejl u kojem sam upozoren na koristenje postprodukcije na fotografijama snimljenima mobitelom.
malo je zbunjujuc opis koji kaze:
Quote:
U MobnajFOTO se fotografije smiju postavljati isključivo onakve kakve su snimljene, bez naknadnih postprodukcijskih zahvata. Dopuštena je jedino primjena fotoefekata sadržanih u fotoaparatu ugrađenom u mobitel kojim se dotična fotografija snimila.

Fotografije su snimljene pomocu iPhonea, na kojemu postoji niz aplikacija za obradu snimljenih fotografija. No isto tako, te iste aplikacije mogu služiti kao svojevrstan fotoaparat, pa je pitanje da li je to postprodukcija ili ne? Buduci da je sve obavljeno na samom mobilnom uredjaju, bez koristenja PC-a...
#6 Posted : 13. ožujak 2010 22:33:08

Dragi Igore,
rečenica 'Dopuštena je jedino primjena fotoefekata sadržanih u fotoaparatu ugrađenom u mobitel kojim se dotična fotografija snimila.' podrazumijeva da dopušteni fotoefekti smiju, kao što piše, biti sadržani u fotoaparatu ugrađenom u mobitel, ne u mobitelu.
U pravilnik mobnajFOTO cemo dodati i prosirenu formulaciju gore vec napisanog da bi izbjegli nepotrebne nesporazume u buducnosti.
Users browsing this topic
Guest
Tag as favorite
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Fotosofia theme